PressIntroductie van robotica op het gevechtsveld

February 15, 2022
Kenniscentrum Grondgebonden Manoeuvre

Introductie robotica

Wat er dan allemaal veranderd? Medeorganisator majoor Sascha Pasman wijst onder meer op de introductie van robotica op het gevechtsveld. “En ook andere nieuwe spullen zijn zowel voor ons als de vijand inmiddels relatief makkelijk te verkrijgen en gebruiken. Dit daagt ons uit na te denken over hoe hiermee om te gaan”, zegt de stafofficier Urban Operations bij het Kenniscentrum Grondgebonden Manoeuvre. “Alles draait vandaag om de mindset: het is een bewustwordingsdag om samen te verzinnen hoe we nog succesvoller kunnen zijn.”

 

Rollen maar

Innovatie staat ook op de agenda van de Koninklijke Militaire Academie, weten cadet-sergeanten Tom en Robin. Ze kijken hun ogen uit bij Sita Robotics. Het bedrijf maakt zeer beweeglijke robots met een camera. Ze zien eruit als een halter en zijn zeker in stedelijk gebied inzetbaar voor verkenningen van gebouwen.

De cadetten hadden voor hun verkenning ook in Brabant kunnen blijven, want het bedrijf huist op de High Tech Campus in Eindhoven. “Het is duidelijk dat er veel veranderingen gaande zijn”, constateren Robin en Tom, die het liefst bij 11 Luchtmobiele Brigade terecht willen komen. “We hebben allebei bewust gekozen voor de infanterie en daarbij hoort OVG. Dan is het goed om hier te horen welke kant het opgaat met OVG en direct te zien welke middelen er zijn staan.”

 

Bron : https://magazines.defensie.nl/landmacht/2021/07/07_themadag-infanterie

About

Sita Robotics B.V
KVK: 84861975
BTW: NL860431721B01
Copyright – Sita Robotics – 2024

Sita Robotics

Sita robotics made in Holland - Netherlands nederland .nl

Designed in Eindhoven
Made in The Netherlands